Search Icon one-austin
Globe Icon Sweden Select Icon

Välj din plats

Lär dig om Austin Powder, våra produkter, tjänster, branscher som serveras och hur du kontaktar oss i regionen som fungerar bäst för dig.

Swedish Select a Language

Nyhetssläpp

Austin Powder samarbetar med amerikanska industripartners för att accelerera sin tillväxtstrategi

Austin Powder samarbetar med American Industrial Partners för att accelerera sin tillväxtstrategi

Cleveland, Ohio – 1 juli 2024 – Austin Powder (”Företaget” eller ”Austin”), en ledande leverantör av industriella sprängämnen och konstruerade spräng lösningar, meddelade idag att de har fått en strategisk investering från American Industrial Partners (”AIP”) för att stödja och stärka företagets tillväxtstrategi i partnerskap med Austins befintliga långsiktiga ägargrupp och ledningsteam.

Austin Powder, som verkar inom en säkerhetskritisk och teknisk industri, har nästan 200 års branschexpertis som har möjliggjort för dem att bygga upp en portfölj av integrerade produkter och tjänster för sprängningsprocessen. Företaget har endast haft fyra ägare i sin historia, och det nuvarande ägar- och ledningsteamet har framgångsrikt expanderat Austin under de senaste 40 åren till en ledande global aktör. AIP finansiella och operativa stöd och resurser kommer att hjälpa Austin Powder att positionera sig för fortsatt tillväxt och framgång under det kommande decenniet.

”Vi har medvetet sökt en investerare som skulle utöka vår förmåga att tillhandahålla världsledande sprängprodukter och tjänster, accelerera innovationer, underlätta expansion till nya territorier och bevara vårt arv och vår unika kultur. Lika viktigt var att hitta en partner som delade våra värderingar av säkerhet, kundservice, familj och respekt,” sade Austin Powders president och VD John D. Rathbun. ”Vi tror att American Industrial Partners är en idealisk partner för Austin när vi går framåt. Vi ser fram emot att arbeta med AIP-teamet när vi fortsätter att växa och differentiera vår verksamhet globalt. Partnerskapet med AIP kommer att stödja våra ansträngningar att fortsätta förtjäna privilegiet att tjäna våra kunder.”

”Austin Powders unika arv och inspirerande kultur har fört företaget till stora höjder samtidigt som det behållit en stark kärna av säkerhet, kundfokus och familj. Vi ser fram emot att bygga vidare på Austin Powders fantastiska arv, investera i tillväxtmöjligheterna framför oss och möjliggöra för företaget att fortsätta leverera på sitt värdefulla och viktiga uppdrag,” sade AIP-partnern Justin Fish. ”Vi ser fram emot att samarbeta nära med Austin Powders ledningsteam och familjen av aktieägare för att kartlägga företagets tredje århundrade av tillväxt och framgång.”

De finansiella villkoren för transaktionen avslöjades inte. J.P. Morgan Securities LLC och KeyBanc Capital Markets, Inc. agerade som finansiella rådgivare till företaget. Ropes & Gray LLP och Baker Botts LLC agerade som juridiska rådgivare till AIP. Jones Day agerade som juridisk rådgivare till Austin Powder.

Om Austin Powder

Grundat 1833, är Austin Powder en ledare inom tillverkning, distribution och tillämpning av industriella sprängämnen för stenbrott, ovanjordisk gruvdrift, underjordisk gruvdrift, olje- och gasindustrin, seismiska och byggmarknader. Företagets uppdrag är att förbättra världen vi lever i genom säker och ansvarsfull användning av sprängämnen. Austin Powder tillhandahåller ett brett utbud av högteknologiska lösningar, alla utvecklade för att förbättra säkerheten, tillförlitligheten och effektiviteten vid sprängning. Företaget har mer än 4,800 anställda och verksamhet i 27 länder runt om i världen. www.austinpowder.com

Om American Industrial Partners

American Industrial Partners (”AIP”) är en global investerare inom industri, med cirka 16 miljarder dollar i förvaltade tillgångar. AIP fokuserar särskilt på industriella företag inom ett brett spektrum av slutmarknader som inkluderar: flyg- och försvarsindustrin, fordonsindustrin, byggprodukter, kapitalvaror, kemikalier, industriella tjänster, industriteknologi, logistik, metall och gruvdrift samt transport, bland andra. AIP strävar efter att generera differentierade avkastningar genom att investera i kvalitetsindustriella företag med starka ledningsteam och arbeta med dessa team för att implementera omfattande operativa agendor för att bygga långsiktigt värde. De nuvarande AIP-portföljföretagen genererar sammanlagt årliga intäkter på cirka 25 miljarder dollar och sysselsätter cirka 65,000 anställda per den 31 mars 2024. I oktober 2023 avslutade AIP sin åttonde fond på 5,1 miljarder dollar. www.americanindustrial.com

Kontakt: 

Austin Powder, ContactAustin@AustinPowder.com 

American Industrial Partners, pro-AIP@prosek.com 

logo_white

AUSTIN

DETONATOR

Visit Site

AUSTIN POWDER

SERVICE CZ

Cancel
logo_white

AustinPowder.com uses cookies to deliver a more personalized, responsive experience.