Search Icon one-austin
Globe Icon Vyberte svoji zemi Select Icon

Zvolte si svou lokalitu

Zjistěte více informací o společnosti Austin Powder, našich produktech, službách a průmyslových odvětvích a zjistěte kontaktní informace na naše zástupce ve vašem regionu.

Czech Select a Language

Austin Powder slaví 190 let výroby výbušnin prvotřídní kvality!

28.7.2023

Společnost Austin Powder Company je nejstarším výrobním podnikem ve státě Ohio a jedním z nejstarších výrobců výbušnin na světě.

Firma vznikla v roce 1833 v Akronu ve státě Ohio. Založilo ji pět bratrů Austinových z Vermontu za účelem výroby černého (střelného) prachu používaného k trhacím pracím a do tehdejších sportovních/loveckých zbraní.

V roce 1891 Austin Powder přesunul výrobu na venkov. Vyčlenil pozemek v Solon Township, jihovýchodně od centra Clevelandu a v roce 1892 zde vybudoval firemní městečko Glenwillow – venkovskou obec, která zahrnovala nejen výrobní prostory, ale i domky pro zaměstnance, radnici, školu a obchod se smíšeným zbožím.

V roce 1930 si Austin Powder uvědomil potřebu rozšířit nabídku svých výrobků a tak v okrese Vinton County v Ohiu poblíž města McArthur postavil závod na výrobu dynamitu. Tento poměrně odlehlý závod se stal známým pod názvem Red Diamond (Červený diamant) podle loga Austin Powder a stal se hlavním výrobním závodem společnosti v USA. V roce 1972 byly všechny zbývající aktivity v Glenwillow přesunuty do Red Diamond.

Rok 1985 se pro Austin Powder stal začátkem období významné technické a mezinárodní expanze. Do roku 1995 se firma rozrostla o provozy v tuctu zemí po celém světě a měla více než 1 400 zaměstnanců. Dnes Austin Powder obsluhuje zákazníky v Americe, Evropě, Asii a Africe a má více než 4 500 zaměstnanců – členů rodiny Austin po celém světě.

“Společnost Austin Powder je již 190 let stabilním dodavatelem produktů a služeb pro těžební průmysl. Za naši dlouhou historii a úspěch vděčíme důrazu na bezpečnost, zanícenému přístupu k potřebám našich zákazníků a zjištění, že jsme skvělým místem pro práci. To jsou charakteristické znaky naší firmy z generace na generaci a jsme hrdí na to, že jsme jedním ze světových lídrů v našem oboru,” říká John Rathbun, prezident a generální ředitel společnosti Austin Powder.

Zde najdete celý příběh Austin Powder včetně krátkého videa o naší rané historii od prezidenta společnosti: https://austinpowder.com/unitedstates/company/history/.

 

Fotografie použité v článku:

  1. Zaměstnanci Austinu pracující na Pennsylvania Turnpike v roce 1930 (dálnice ve státě Pennsylvánia, USA, uvedená do provozu v roce 1940. Vede napříč celým státem a její délka je 580 km. Prochází čtyřmi tunely, když překračuje Appalačské pohoří ve střední Pensylvánii).
  2. Koncem 19. století používal Austin Powder k propagaci svého černého prachu a brokového střeliva umělecká díla od slavného malíře zaměřeného na loveckou tématiku, Edmunda Osthause. Ten pro Austin v 90. letech 19. století vytvořil dva obrazy, které pak byly využity na plakátech a kalendářích. Před logem s červeným diamantem byly jako hlavní symbol společnosti používány ony tři hlavy loveckých psů, ohařů. Používaly se na hlavičkových papírech, obálkách, špendlících nebo cifernících hodinek.
Social Media
Facebook:

Recent News

Top management Austin Powder zavítal na Valašsko
28.7.2023

V druhé polovině dubna jsme ve vsetínském Austinu přivítali 17 vrcholových manažerů korporace Austin Powder včetně jejího prezidenta Johna D. Rathbuna. Hosté absolvovali prohlídku areálu a výrobních prostor Austin Detonator, kde se ...

E*STAR Remote 2.5i na Balkáně
28.7.2023

O prvním dálkovém odpalu v Mosambiku za použití systému E*STAR Remote 2.5i jsme vás informovali v prosinci minulého roku. Toto špičkové zařízení pro dálkovou iniciaci elektronických rozbušek E*STAR bylo nyní zavedeno i u jednoho z n...

Austin Powder si připomíná uplynulých 190 let rozvoje a inovací jedinečným videem s časovou osou historie firmy
28.7.2023

Pokud jste někdy navštívili sídlo společnosti Austin Powder, jistě neunikla vaší pozornosti devítimetrová expozice zobrazující stodevadesátiletou historii firmy na časové ose, na níž jsou zachyceny hlavní mezníky rozvoje společnos...

Jak jsme pomáhali 2023
28.7.2023

Podobně jako v letech předešlých, tak i v uplynulém roce jsme podpořili řadu veřejně prospěšných či dobročinných aktivit v našem regionu. Držíme se hesla „Pomáháme tam, kde působíme“ a naši pomoc tak soustředíme na Val...

Austin provedl první dálkový odpal v Mosambiku pomocí E*STAR Remote 2.5i
28.7.2023

Našim specialistům ze vsetínského Austinu se podařil další zápis do firemních dějin. Společně s naším dlouholetým zákazníkem Fábrica de Explosivos de Moçambique, provedli na začátku prosince vůbec první dálkový odpal v Mosamb...

Vývojáři vsetínského Austinu slaví další úspěch
28.7.2023

Po téměř dvou letech intenzivní práce se nám podařilo dosáhnout nového historického milníku v podobě úspěšně vyvinutého souboru zařízení pro programování a odpal nové řady elektronických rozbušek – E*STAR GO. Jedná s...

logo_white

AUSTIN

DETONATOR

Jsme tradičním výrobcem iniciačních systémů pro průmyslové trhací práce a disponujeme významnou technologickou a výzkumně-vývojovou základnou pro jejich výrobu a další rozvoj.

Visit Site

AUSTIN POWDER

SERVICE CZ

Austin Powder Service CZ aktivně zavádí nejmodernější technologie a výrobky pro trhací práce, jako laserové zaměřování, elektronické modelování a elektronické rozbušky.

Cancel
logo_white

Náš web využívá cookies.